МНОГО ВКУСНИ ВАРЕНИ ЯЙЦА В ЗЕЛЕН СОС


Сосът не е зелен на цвят, а подправен с много зеленийки. Колкото повече билки и подправки, толкова по-зелен. 
Но пък яйцата сервирани с този сос са просто не-ве-ро-ят-но вкусни.
Вече опитахме варените яйца със сос с горчица и е ред на тези - зеленичките!
Всички, които си падат по зеленийките са на правилното място в момента!
Бързо, лесно и "адски" вкусно!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

по 1 връзка от зелените подправки:
  • див лук - сибирски лук
  • копър
  • магданоз
  • босилек
250 гр. заквасена сметана
150 гр. кисело мляко
1 с. л. майонеза
сол и черен пипер на вкус
800 гр. картофи /за гарнитура/
6 яйца

  • Всички зелени подправки нарязвам възможно на най-ситно, като си отделям само няколко връхчета от босилек за декорация на порциите.


  • Заквасената сметана, киселото мляко и майонезата разбивам. Подправям със сол и черен пипер.



  • Добавям нарязаните зеленийки като си оставям малко от тях за поръсване на готовите порции. Разбърквам.



  • Измивам картофите и ги сварявам за около 20 минути. Обелвам.
  • Сварявам яйцата за приблизително 8 минути или до твърдо сварени. Изстудявам и обелвам. 
  • В подходящи чинии сервирам яйцата отрязани на половина, варени картофи и заливам със зеления сос. Декорирам с връхчета босилек и поръсвам с накълцани зелени подправки.

Повярвайте ми! Много е вкусно!








Коментари