СЬОМГОВИ ПРЪЧКИ - УВИТИ В БЕКОН


Споделям с Вас, че приготвянето на сьомгата по този начин я прави сочна и неочаквано вкусна. Нужно е много малко време и едно вкусно и интересно ястие е налице.
Тези сьомгови пръчки, обвити в бекон може да бъдат сервирани към вкусна салата или пък с гарнитура по Ваш избор.






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

400 гр. прясно филе от  сьомга /моето беше с кожа/
150 гр. беконови лентички, но нарязани много на тънко - почти прозрачни
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
гарнитура по избор

  • Измивам и подсушавам филето от сьомга. Посолявам и поръсвам обилно с черен пипер.



  • Нарязвам на дебели ленти - пръчки.



  • Увивам всяка сьомгова пръчка в беконова лентичка.



  • Загрявам олиото и изпържвам за кратко от всички страни сьомговите пръчки.



Сервирам горещи и с подходяща гарнитура.



Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!




0