МНОГО БЪРЗА СПАНАЧЕНА СУПА



Ами ..да! И аз понякога гледам да мина с едно бързо приготвяне на обяд. И аз обичам да използвам и полуфабрикати, и готови фиксове, и замразени продукти. Все описани като вредни за здравето храни, но пък спестяващи време. А замразените зеленчуци, приготвени по добър начин, могат и да са много вкусни.
Днес ще Ви запозная с един замразен спанак, който ние много обичаме. Той е и доста достъпен като цена - 0,45 евро в Германия. Виждала съм този спанак, който е със сметана и в Лидл - България.
Това замразено спаначено кубче, което приготвено по стар български вариант, придобива нов облик в една невероятно вкусна и много гореща чорбичка!  

Нека спестим време и похапнем вкусна спаначена супа!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 опаковка замразен спанак със сметана 
1 гл. кромид лук
3 скилидки чесън
1 с. л. червен пипер
3 с. л. олио
1,5  л. зеленчуков бульон
4 с. л. кръгъл ориз
1 с. л. сух джоджен
сол, черен пипер, лют червен пипер на вкус
кисело мляко за гарниране
пресен джоджен за декориране


  • В подходяща по размер тенджера загрявам олиото и изпържвам до прозрачно ситно нарязания кромид лук.
  • Добавям обелените и нарязани скилидки чесън и лютивия червен пипер. Ароматът из кухнята е невероятен, а пърженето е само 1 минута.




  • Изсипвам червения пипер, разбърквам и веднага заливам с горещия бульон.




  • Котлонът е на максимална степен, бульонът завира бързо и пускам замразенто кубче спанак със сметана.



  • Веднага добавям и ориза.



  • Разбърквам супичката и добавям сушения джоджен. Ароматът продължава да е невероятен в кухнята.



  • Намалявам котлона на средна мощност и оставям супата да къкри за около 20 минути, или докато оризът е готов.
  • Пробвам на сол, ако е нужно добавям. Поръсвам с черен пипер на вкус.



Сервирам супата гореща с една супена лъжица кисело мляко и стръкче пресен джоджен.


Заслужава си да спестите време!


Коментари