МЕНЕМЕН


Турската кухня е много близка до нашата и този Менемен си е чист миш-маш, но яйцата не са разбити и липсва сиренето. Въпреки всичко вкусът му е невероятен.
А пък Максут Ашкар  от 24 Kitchen толкова завладяващо го приготви, че не устоях.
Единствено ми липсваха лютите чушки, но пък добавих малко чили. Така получих този типично турски вкус.  
Днес отново бяхме туристи и минахме 10 км. Озверели от глад трябваше да приготвим нещо много бързо, като за много гладни и ...менемен. 
Спокойно слагам това ястие в раздел бързо, лесно и вкусно.







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

4 домата
1 зелена чушка или 2 чорбаджийски люти чушки
125 гр. масло
5 стръка пресен лук
пресен джоджен
пресен магданоз
6 яйца


Приготвянето на Менемен е изцяло в тиган.


  • Измивам доматите, режа на половина и с помощта на лъжичка изваждам семената. Това се прави с цел да няма много течност по време на приготвянето на менемен. Нарязвам доматите на ситни кубчета.



  • Пускам маслото в сгорещен тиган и още преди да се е разтопило, добавям доматите.



  • Чушките почиствам от семената, а лютите чушлета и от жилките, така лютивината е по-малко. Нарязвам на ситно и добавям към доматите.



  • Нарязвам пресния лук на колелца и добавям към другите зеленчуци. Лукът не го пържа дълго, хубаво е да остане хрупкав.



  • Добавям нарязаните на едро зелени подправки, сол и черен пипер на вкус. Както и малко чили, ако не се използват люти чушки. Разбърквам.




  • След като съм се уверила, че е добре овкусен менеменът, чуквам яйцата , намалявам котлона на средна мощност и повече не бъркам ястието. 



Готовността на ястието определяте Вие сами, според това как предпочитате яйцата. По-рохки или твърди.
Менеменът е много вкусно, лесно и бързо ястие от турсата кухня.



Коментари