КАРФИОЛЕНИ БОМБИЧКИ


Тези от Вас, които редовно следят публикациите в Ухае на..., познават и са приготвяли вече моята Карфиолена бомба. На подобен принцип са и тези карфиолени бомбички, но още по-вкусни!
Няма да съжалявате, ако ги опитате! Дълго време ще усещате вкуса им в устата си!
А сега - на работа!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 6 БОМБИЧКИ:

500 гр. кайма - смес от свинско и телешко месо
1 яйце
1 пак. крекери - 75 гр.
1 малка глава кромид лук
1 скилидка чесън
1 с. л. инстантен бульон /по желание/
шепа пресни подправки - магданоз, копър, джоджен
1 бр. малък карфиол
12 много тънки /почти прозрачни/ филийки от пушен бекон
сол и черен пипер на вкус

  • С уреда за намачкване на картофи, натрошавам на ситно крекерите.



  •  Върху трохите от крекери добавям каймата, яйцето, ситно нарязаната глава лук, ситно нарязаната скилидка чесън, черен пипер на вкус, бульона, ситно нарязаните зеленийки и сол, но само ако е нужно.



  • Омесвам каймата добре и оставям в хладилника за около половин час.




  • Почиствам главата карфиол и  го разделям горе - долу на еднакви по големина цветенца.



  • Сварявам солена вода и пускам цветенцата карфиол за около 10 минути или докато поомекнат.



  • Каймата разделям на 6 еднакви по големина топки.



  • От готовия карфиол отделям също 6 еднакви по големина цветчета.



  • Всяка топка от кайма притискам с пръсти до получаване на тънка кора от кайма, с която обвивам едно парче карфиол.



  • С притискане на каймата към карфиола оформям правилна топка.



  • Всяка топка обвивам в 2 бр. от беконовите лентички. Отново притискам, за да залепне беконът за каймата.



  • Подреждам бомбичките в тава, покрита с хартия за печене.



  • Слагам тавата в студена фурна и засичам 1 час. За това време карфиолените бомбички са готови.



Сервирам карфиолените бомбички горещи, а за гарнитура използвам останалото количество карфиол, добавям и сварени моркови. Поръсвам със ситно нарязан пресен магданоз. Бомбичките поливам със сос от печенето им, а зеленчуците заливам с кафяво масло.


Пожелавам Ви добър апетит!


0