ПАСТИЧКИ С ОБИКНОВЕНИ БИСКВИТИ


Ефектни, вкусни и ненатрапчиво сладки! Така кратко мога да опиша тези леки пастички. Трудът по приготвянето им си заслужава. От една доза се получават 30 бройки. Напълно достатъчно за детски празник или парти. 






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

750 мл. прясно мляко
180 гр. захар
11/2 пакетчета ванилов пудинг /за готвене/
3 яйца
100 гр. брашно
25 гр. царевично нишесте
2 ч. л. бакпулвер
10 гр. какао
300 гр. конфитюр по желание /аз използвх от ягоди/
325 гр. масло със стайна температура
60 бр. обикновени бисквити
250 гр. натурален /черен/ шоколад
20 гр. кокосова мазнина /заменя се и с краве масло/
100 гр. начукани лешници или други ядки по Ваш избор

  • Сварявам 650 мл. от прясното мляко заедно с 80 гр. захар.
  • В купичка изсипвам пудинговия прах и разтварям със 100 мл. прясно мляко.
  • Добавям пудинговата смес към врящото прясно мляко, изключвам котлона и с постоянно бъркане оставям за 1 минута на котлона или докато пудинга се сгъсти. 
  • Изсипвам пудинговия крем в купа, покривам със стреч фолио и оставям да се охлади.



  • Разделям белтъците от жълтъците.
  • Разбивам белтъците заедно с 3 с. л. студена вода и с помощта на миксер.



  • Добавям на тънка струйка предварително разбитите жълтъци.



  • Смесвам брашното, нишестето и бакпулвара. Добавям към яйчената смес.



  • Половината от пандишпановата смес изсипвам на петна в тава, покрита с хартия за печене.



  • Към другата половина добавям какаото и разбърквам.



  • Какаовата смес изсипвам на свободната площ от тавичката.



  • Изравнявам и заглаждам.



  • Изпичам в предварително загрята до 175 градуса фурна за около 10 минути.
  • Пандишпана оставям в тавичката да се охлади.



  • Разбивам мекото масло на пухкав крем.




  • С постоянно бъркане на масления крем и лъжица по лъжица, добавям пудинга към маслото.




  • Разбивам до получаването на пухкав крем.



  • Конфитюра загрявам в микровълновата фурна до течен.
  • Намазвам пандишпановия блат с половината от конфитюра.



  • Върху намазания с конфитюр блат  намазвам половината от масления крем.



  • Върху масления крем подреждам 30 бр. от обикновените бисквити. 
  • Оставям сладкиша на студено, за да се стегне, за около 30 минути.



  • Изваждам сладкиша и много внимателно обръщам върху друга подходяща тавичка.
  • Отстранявам внимателно хартията за печене.



  • Намазвам с останалия конфитюр.



  • Върху конфитюра намазвам останалото количество маслен крем.



  • Върху масления крем подреждам останалите 30 бисквити.
  • Оставям сладкиша на студено да се стегне за около 30 минути.



  • Охладения сладкиш режа на 30 пастички.


  • Разтопявам шоколада, заедно с кокосовата мазнина на водна баня. Не позволявам на водата да завира.



  • Всяка пастичка потапям само от единия край в разтопен шоколад. Подреждам върху хартия за печене, поръсвам с начуканите ядки и оставям на хладно, докато стегне шоколада.



Сервирам пастичките охладени.



Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!


0