САЛАТА НИЦА


Ако и Вие сте фенове на салатите, сигурно се опитвате и често да ги разнообразявате. Е ...аз нямам ден, в който да не приготвям салата. Поради тази причина и разнообразието от салати в нашия дом е голямо. 
Днес Ви запознавам с една салата, която ние често си приготвяме, когато сме решили да се почерпим с узо. Поне ние сме си решили, че присъствието на риба тон, маслини, домати и яйца ни правят узото още по-пивко.






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

400 гр. домати
3 - 4 скилидки чесън
4 варени яйца
250 гр. зелен фасул
12 черни маслини - без костилки
1 глава кромид лук
3 с. л. винен оцет
сол и черен пипер на вкус
3 с. л. олио
6 стръка пресен магданоз
1 малка консерва риба тон - 185 гр.
1 малка консерва бял боб - 425 мл.

  • Измивам доматите и правя разрези на кръст с остър нож. Доматите и скилидките чесън /без да ги беля/ подреждам в подходяща тавичка, върху хартия за печене. Слагам в предварително загрята до 200 градуса фурна да се изпекат за около 15 - 20 минути.

  • Зеления боб сварявам в подсолена вода за около 15 минути.

  • В малка купичка смесвам ситно нарязания кромид лук, оцета, олиото, ситно нарязания магданоз, сол и черен пипер на вкус. 

  • Изпечения чесън само с едно натискане на ножа обелвам и нарязвам на ситно.

  • Добавям към винегрета.

  • Изпечените домати обелвам, нарязвам на ситно и добавям също към винегрета. Ако е нужно добавям още сол.

  • Прецеждам рибата тон и надробявам в голяма купа.

  • Прецеждам белия боб и също добавям.

  • Добавям нарязаните на половинки маслини.

  • Обелвам и нарязвам на четвъртинки яйцата. Добавям ги заедно с прецедения зелен фасул.

  • Заливам салатата с винегрета и разбърквам много внимателно.

Сервирам салата Ница добре изстудена!

























Коментари