ПЪРЖЕНИ ТИКВИЧКИ ПО ГРЪЦКИ


Ето тази рецепта за пържени тиквички по гръцки си взех като спомен от Лозенец, където бяхме на заслужена почивка с внуците! Благодарение на добрия готвач в ресторанта на хотела, успяхме да похапнем много вкусна храна и така се запознах с този вид пържени тиквички. Мнооооооооооого хрупкави, мноооооооооого вкусни! Харесаха ми,  попитах готвача, как се приготвят  и сега споделям с всички Вас!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


 2 бр. тиквички или количество, според Вашето желание
брашно за овалване
фритюрник
фритюрна мазнина - растителна


  •  Знам, че много от Вас не са почитатели на фритюрника, но пък има определени ястия, които ако не се приготвят във фритюрник, няма как да имат правилния вкус.



  • За да бъдат моите ястия приготвени във фритюрник и в същото време да бъдат и полезни, използвам растителна мазнина, която сменям чак, когато забележа, че е прегоряла от използване, или пък съм пържила риба и се е променил ароматът й. Това е горе - долу на всеки 2 месеца.



  • С помощта на ренде, нарязвам тиквичките на много тънки филийки.



  • В дълбоки чинии си приготвям студена вода за потапяне, брашно за овалване и осолените тиквички.



  • Всяка тиквичка потапям първо във вода,




  • после овалвам в брашно,



  • отново потапям във вода



и пускам в предварително загрятата мазнина на фритюрника /180 градуса/


Сервирам готовите тиквички по гръцки горещи и поднесени с чеснов сос!


0