МАЛКИ ПУДИНГОВИ ТОРТИЧКИ


И за да продължа темата за пудингите, днес приготвих тези вкусни плодови тортички. Това в същност си е пудинг с мандарини, но сервиран върху тарталетка или просто върху една бисквита "Слънце" на фирма "Победа". Е ...това не е реклама на тези бисквити, това просто е един спомен за вксът им, или как спокойно заместват тези готови тарталетки, които могат да се купят в немските вериги магазини.
 Отново едно предложение за лесен, бърз и ефектен десерт!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 5 БР.:

1 малка консерва с мандарини /на щандовете с консервирани плодове и зеленчуци/
1/2 пакетче желатин - прозрачен за плодови торти /намира се в Лидл/
2 с. л. захар
250 мл. прясно мляко
2 с. л. царевично нишесте
5 бр. готови тортелети или бисквити "Слънце"
5 ч. л. плодов сироп

сметана за декорация

  • Изплаквам формите за пудинг със студена вода. Това се прави за по-лесното освобождаване, после на готовия пудинг.



  • Прецеждам мандарините от сока, но него запазвам. Ще ми е нужен. 



  • Подреждам изцедените мандарини на дъното на формичките.



  • Сокът от мандарините, след прецеждането им е около 125 мл.
  • В него разтворих само 1/2 от пакетчето желатин, заедно с 1 с. л. захар.
  • Сварявам за 1 минута на котлона или докато започне да се сгъстява.



  • Като непрекъснато разбивам, за да остане гладка сместта.



  • Докато желето е още горещо, наливам по 3 с. л. върху мандарините.



  • Изчаквам да стегне, което не отнема много време.



  • В друга тенджерка разтворих млякото, останалата захар и нишестето. Сварих за около 1 минута при непрекъснато бъркане, или докато леко се сгъсти кремчето.



  • Горещия пудинг налях върху мандариновото желе и охладих.



  • Предвидих около половин час, преди сервирането на пудинга.
  • В чинийкита за сервиране сложих бисквитката /тарталетката/



  • Полях с една чаена лъжичка сироп от бъз /може да се използва всеки плодов сироп/, за да омекне бисквитката.



  • Фрмичката с пудинг, потопих за кратко в студена вода, което помага за лесното отделяне на пудинга.
  • Обърнах върху бисквитката.



  • Освободих от формичката.



  • Точно преди сервирането на десерта, декорирах с готова сметана от флакон.



Декорирайте с готовата сметана, точно преди сервиране, защото много бързо спада. Препоръчвам домашно разбитата сметана, при възможност!



 Вкусен десерт и подходящ сладкиш за следобедното кафе!


Коментари