ШНИЦЕЛИ ОТ КАЙМА


От много години не бях приготвяла шницели от кайма, които са присъщи за нашата си - българска кухня, но не и за немската. Ако на някой немец му кажа, че приготвяме шницели от кайма, той ще каже, че това не е възможно. Шницелите са само от месо. 
Да! Но пък ние си имаме шницели от кайма и много си ги обичаме. Новото, което добавих към старата рецепта е настърган пармезан в панировката. 
Опитайте! Заслужава си!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

700 гр. телешка кайма
50 - 70 мл. прясно мляко
2 яйца
100 гр. галета
40 гр. настърган пармезан
около 100 мл. олио за пържене
черен пипер и сол на вкус
ситно нарязан магданоз
50 гр. краве масло


  • Омесвам каймата със сол, черен пипер, прясното мляко и магданоза.
  • Оставям добре омесената кайма на студено за около час.


  • От каймата оформям плоски шницели, с дебелина около 0,5 - 1 см. Колкото по-тънки направите шницелите - толкова по-добре. По време на пърженето, шницелите се свиват на размер, но пък стават по-дебелички.
  • Потапям шницелите в разбитите яйца.



  • След това овалвам в галета, смесена с настъргания пармезан.



  • Пържа в сгорещената мазнина до тъмно - златисто жълто.



Готовите шницели сервирам поляти с разтопено масло и гарнитура, според сезона.


0