БЪРЗА ЛЮТЕНИЦА ИЛИ ПАСТЕТ ОТ ПЕЧЕНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ


Времето продължава да е горещо, готвенето не е на преден план, но пък все нещо трябва да се яде. Приготвяме си бързи ястия, бързи салатки и бързи гарнитури. Така дойде и идеята за тази бърза лютеница, за която изпекох червените чушки във фурната от предишния ден.
Така получихме бърза лютеница - идеалната гарнитура за нашите пържени кюфтенца.




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

500 гр. червени чушки
2 филии хляб за тостер
2 скилидки чесън
75 гр. бадеми
8 с. л. олио
5 с. л. вода
сол на вкус
1/4 ч. л. едро смлян лют червен пипер

  • Изпечените и обелени червени чушки пюрирам с помощта на пасатор.




  • Филиите тостер хляб изпичам на тостер. Натрошавам на ръка и с помощта на блендер.



  • Скилидките чесън обелвам и пасирам с пресата за чесън.



  • Бадемите смилам също в блендера.



  • Към пюрираните чушки добавям трохите от хляб, смлените бадеми, пасирания чесън и продължавам да пюрирам с пасатор.



  • Добавям олиото и водата, овкусявам със сол и лют червен пипер.



Сервирам бързата лютеница като гарнитура.


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!

Коментари