МРАМОРЕН ПЛОДОВ ПУДИНГ


Не! Все още не съм приключила с тази тема - Пудинг. Харесва ми този десерт, защото не отнема никакво време, може да бъде много разнообразен и винаги ни доставя наслада в подходящото време. 






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 4 ФОРМИ С ОБЕМ 125 МЛ.

1пак. пудинг на прах - Ванилия
250 мл. прясно мляко
250 мл. сок от праскови или друг по Ваш избор
3 с. л. захар

  • Както винаги при приготвянето на пудинг, започнах с изплкването със студена вода на формичките. Това се прави за по-лесното освобождаване на пудинга, преди сервирането.



  • Разделям прахчето ванилов пудинг по равно в две купички.
  • Към едната купичка добавям 3 с. л. от прясното мляко и разбърквам, докато се разтвори пудинга.
  • Към другата купичка добавям 3  с. л. от прасковения сок и отвоново разбърквам до разтварянето на пудинга.



  • Към прясното мляко добавям 1,5 с. л. захар и слагам на котлона да заври.
  • Когато млякото заври, добавям на тънка струйка разтворения пудинг и на изключен котлон и постоянно разбъркване, досварявам до готовност, но не повече от 1 минута.



  • Към сока от праскови добавям 1,5 с. л. захар и слагам на котлона да заври.
  • Когато сокът заври, добавям на тънка струйка разтворения пудинг и на изключен котлон и постоянно разбъркване, досварявам до готовност, но не повече от 1 минута.



  • Внимателно и последователно изсипвам от двата крема във формичките, като ги редувам - 2 с. л. ванилов пудинг с 2 с. л. прасковен пудинг.



  • За финал, с дръжката на лъжица, разбърквам, спираловидно от средата към края,  всеки един пудинг, за да се получи мраморното наслояване на пудинга.



  • Изчаквам леко да поизстинат кремчетата и да хванат тънка коричка. Похлупвам с капачетата и слагам на студено за четири часа.



  • Преди обръщането на десертчетата в чинийката за сервиране, потапям за кратко формичките в студена вода. Това също помага за лесното отлепяне на пудинга.



0