ЯГОДОВ ПУДИНГ


И да се върнем отново на темата "Пудинг". В сезона на ягодите Ви предлагам да се разхладим с един лесен за приготвяне ягодов пудинг. Нужни са ни само 250 гр. пресни ягоди и съвсем малко свободно време!
Опитайте този ароматен десерт!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 4 ФОРМИЧКИ:

250 гр. ягоди пресни или замразени
1 пак. ягодов пудинг или 2 с. л. нишесте с аромат на ягода
100 мл. прясно мляко
100 мл. течна сметана
1 с. л. сок от лимон
2 с. л. захар
1 пак. ванилия със захар


  • Четирите формички за пудинг изплаквам със студена вода. Това се прави, за да може по-лесно да се освободи пудинга от формичките, преди сервирането.
  • Ягодите почиствам, измивам и оставям да се изцедят добре от водата.
  • Разтварям прахчето пудинг /нишестето/ в 5 - 6 с. л. от прясното мляко.

  • Поливам ягодите със сока от лимона и с помощта на пасатор ги пюрирам.



  • Добавям към пюрираните ягоди сметаната, останалото прясно мляко, захар и ваниловата захар. Количеството на продуктите трябва да е общо около 500 мл. Ако е нужно - добавяте още прясно мляко.



  • Слагам ягодовата смес на котлона да заври. 
  • Добавям на тънка струйка разтвореното прахче пудинг /нишесте/.
  • Варенето на пудинга трае не повече от 1 минути, при непрекъснато бъркане.



  • Наливам горещия пудинг във формичките и охлаждам /минимум 4 часа/.



Сервирам ягодовия пудинг полят с ванилов сос!



Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!


Коментари