ЗЕЛЕНЧУКОВИ ШИШЧЕТА НА СКАРА


Не е ли наистина страхотно, че сме в сезона на скарите? Сезонът на топлото време, дългия ден и достатъчното време прекарано на открито, с огън и разбира се ...много изпечени на скара вкуснотии. 
Но пък защо ли всички мъже - любители на скарата да не изненадат своите половинки, като направят между вкусните месца и едни зеленчукови шишчета? Сигурна съм, че всички жени  похапват с удоволствие зеленчуци на скара! 
Така, че нека да разнообразим скарата с едни вкусни зеленчукови шишчета, които са невероятна гарнитура към вкусните месца, изпечени на открито и върху дървени въглища!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 10 - 12 БР. ЗЕЛЕНЧУКОВИ ШИШЧЕТА:

1 глава червен лук
200 гр. гъби печурки
1 тиквичка
1 сварена царевица /може да се купи готова в Лидл или Кауфланд/
1 червена чушка
100 мл. олио
сол и черен пипер на вкус
1 с. л. ситно нарязан копър
дървени шишчета /потапям ги предварително в студена вода, за да не изгарят на скарата/

  • Обелвам лука и го нарязвам само на четири. После нанизвам на шишчето само люспите от тези четири парчета.



  • Тиквичката измивам и нарязвам на колелца, а може и всяко колелце на половина, горе - долу с дебелина около 1,5 см.



  • Измивам гъбите и отрязвам пънчето до шапчицата на гъбата. Нарязвам гъбите на половина. Аз използвах кафяви печурки.



  • Сварената царевица нарязвам също на колелца с дебелина около 2 см., което не беше много лесно, но се получи. С едно от шишчетата направих дупка в средата, за да може по-лесно да се наниже на шишчето после.




  • Чушката почистих и нарязах на парчета, удобни за хапване.
  • Нанизването на зеленчуците на шишчетата е по Ваше желание. Аз избрах царевицата да е в средата и редувах тиквичка, лук, гъбка и чушка.



  • В купичка смесих олиото със солта, черния пипер и ситно нарязания копър.



  • С помощта на четка, намазах обилно  зеленчукови шишчета с подправеното олио и оставих на студено да престоят, докато скарата е готова за изипичането им.



  • Редувах печенето на месо и зеленчукови шишчета. Така самите шишчета поемат също част от аромата на месото.



  • За доброто изпичане на зеленчуците са нужни около 10 - 12 минути, като шишчетата се обръщат от всички страни.



Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!

Коментари