ДОМАШНО ПРИГОТВЕН СОС РЕМУЛАДЕ


Ето това е любимият ми студен сос.  А приготвен у дома е наистина многократно по-вкусен от този - предлаган в магазинната мрежа в Германия. Надявам се, че го има вече и в България! Много лесен за направа, а в същото време подходящ за сервирането на варено телешко или говеждо филе, кюфтета от риба и още много ястия по Ваш избор. 
От шестгодишния ми престой в Германия студеният сос Ремуладе и топлият холандски сос станаха мои фаворити при овкусяването на различни ястия, с чиито рецепти се запознах тук. 
Сигурна съм, че и на Вас ще станат любими - само трябва да ги опитате!







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

250 гр. майонеза
150 гр. кисело мляко
200 гр. крем фреш /замества се и със заквасена сметана/
1 с. л. прясно изцеден лимонов сок
1 ч. л. горчица
1 малка глава кромид лук
2 кисели краставички 
2 твърдо сварени яйца
сол и черен пипер на вкус
1 ч. л. настъргано индийско орехче
1 с. л. ситно нарязан пресен магданоз
1 с. л. ситно нарязан пресен копър
1 ч. л. сушен естрагон /по желание/
1 ч. л. нарязан на ситно див /сибирски/ лук - по желание
3 бр. каперси /по желание/

  • В подходяща по размер купа смесвам майонезата, киселото мляко и крем фреш. Разбивам всичко до получаването на еднородна смес. Овкусявам с горчицата и лимоновия сок.



  • Добавям, обелените и нарязаните на много ситни кубчета,твърдо сварени яйца. Разбърквам.



  • Добавям към соса нарязаните на много ситни кубчета кисели краставички. Разбърквам.



  • Нарязвам на много ситни кубчета главата кромид лук и добавям към соса. Разбърквам.



  • Всички, които обичат вкуса на каперсите, нарязват три от тях на много ситно и добавят към майонезения сос.



  • Добре разбъркания сос Ремуладе, подправям със сол и черен пипер на вкус. Добавям и 1 ч. л. ситно настъргано индийско орехче.



  • Към добре овкусения сос Ремуладе добавям всички зелени подправки и разбърквам.
  • Оставям готовия сос на студено за минимум 30 минути. Колкото повече престои сосът на студено, толкова по-вкусен става.



Препоръчвам на всички да приготвят студения сос Ремуладе у дома! Сигурна съм, че ще 
останете много доволни!

Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!


Коментари