СВИНСКИ КАРЕТА НА ГРИЛ - ТИГАН


Винаги съм много щастлива, когато Динко поеме приготвянето на храната в свои ръце. Той го прави с удоволствие и голяма любов. А няма нищо по-вкусно от приготвената на време храна от любим човек.
Не един път съм писала, че няма по-добри готвачи от мъжете, особено ако става въпрос за пържоли, каренца, флейки, шишчета и барбекю. Мъжете са спокойни и необременени с домакинска работа и когато се заемат с приготвянето на обяд или вечеря - дават всичко от себе си и винаги резултатът е мноооооооооооого вкусен.
Така, че да опитаме вкусните свински каренца, приготвени от мъж на грил-тиган!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

500 гр. свинско месо от бут, без кост

ЗА МАРИНАТА:

1/2 ч. ч. олио
1 ч. л. горчица
1 с. л. подправка за барбекю на Пикантина или друга подходяща подправка за месо
1/2 ч. ч. бяло вино или розе по възможност сухо
1 гл. кромид лук
1 с. л. унисос на Маги

ЗА ГАРНИТУРА:

1 лимон
зеленчуци по Ваш избор

  • Месото се нарязва на много тънки каренца, около 0,5 до 1 см. Колкото по-тънки, толкова по-добре.
  • Каретата се слагат в подходяща купа.



  • В друга купа се смесват всички продукти за маринатата и се разбиват.



  • Лукът се нарязва на лентички и се добавя към каретата.



  • Месото се залива с марината и се оставя на студено поне за 1 час.



  • Грил-тигана се намазва с мазнина и се загрява на котлона. 
  • Подреждат се каренцата и печенето продължава по 2 минути на всяка страна, на максимална степен на котлона.



  • Свинските карета се сервират топли с гарнитура по Ваш избор и парченца лимон.



Добър апетит!

Коментари