БЕЙБИ - ДЮНЕРИ ИЛИ ДЮНЕР-ХАПКИ


Това не е рецепта! Това е само една идейка за тези от Вас, които не разполагат с много свободно време, но пък искат да похапнат вкусно и да впечатлят тези, с които споделят трапезата си. Тези хапки-дюнери са много подходящи и за злояди деца, които могат сами да си навият бейби дюнерите с пълнеж по техен избор.







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


 1 бр. хляб за тостер
тостер
пълнеж по Ваш избор


  • Изпичам хлебните филийки на тостер.


  • Още топли ги разточвам на тънки листчета, с помощта на дебела точилка.



  • Самото разточване е бързо и лесно, като обръщам филийките и от двете страни. 



  • За пълнеж на бейби дюнерите използвах свинско месо, приготвено по рецептата за Гирос на фурна.



  • За свеж зеленчук в дюнерите - нарязани на лентички домати.



  • За овкусяване на дюнерите, използвах Пукани люти чушлета, които са с много магданоз, копър и чесън.



  • Да не забравим и соса от изпичането на месото.



  • Подреждам по диагонал на разточените филийки от много на тънко нарязаното месо, заедно с лука. Добавям една - две доматени лентички, малко от чушлетата и техния вкусен сос. Заливам всичко с малко количество от месния сос.



  • Навивам на малки рулца и фиксирам със отрязана на две части клечка за зъби.



  • Подреждам в чинията за сервиране и гарнирам с лентички от краставица.



Това всичко е само едно предложение. Вие сами можете да направите пълнеж за бейби дюнерите, според желанията на членовете на Вашето семейство или според наличните продукти. Много вкусно става и само с натрошено сирене. Това ми напомня моето детство, когато в средата на мек и топъл хляб, слагахме по малко сирене и смачквахме на продълговата топка. Наричахме го "мечка". 
Сигурна съм, че всички ще останат очаровани и много доволни от бейби - дюнерите.


Добър апетит!


Коментари