РУЛЦА ОТ ШУНКА ИЛИ РУЛЦА ПО ЧЕШКИ


Ще си кажете: "Какво пък толкова? Това всеки го знае". Да! Но пък с тези рулца по чешки искам да завърша поредицата си от "социалистически" рецепти. И тези рулца са от този период и носеха точно това име - Рулца по чешки. Без тях не минавеше нито един по-голям празник, нито една Нова година и присъстваха в менюто на всички ресторанти /които по това време не бяха и толкова много на брой/.
И тъй като, след направата на две торти Гараш, останах с 15 жълтъка, от които направих Майонеза. С майонезата направих Руска салата, с която пък навих тези Рулца по чешки и гостите ми бяха много щастливи.
Предстоят ни хубави празници и това е едно предложение от мен, за разнообразяване на празничната трапеза!





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

количеството продукти се определя от броя на гостите или
тънко нарязано парче шунка на човек
2 с. л Руска салата на човек
различни зеленчуци, магданоз, маслини за декорация

  • Направата на самите Рулца по чешки оставете за последния момент или точно преди да дойдат гостите. Това е важно, защото трябва да бъдат свежи и ароматни. Ако се приготвят много рано, шунката потъмнява и изсъхва, а салата променя вкусовите си качества. Хубаво е и двете съставки да са студени.
  • Когато купувате шунката, помолете да Ви я нарежат в магазина на правилни и еднакво тънки парчета. Купувайте истинска и качествена шунка. Преди много години се казваше Пражка шунка. Сега нямам представа, защото живея в Германия и тук купувам Kochschinken, която наподобява много точно вкуса на Пражката шунка. Разбира се, продават се и много по-качествени и скъпи шунки, но пък те са и много по-голями на размер и направата на рулца от тях ще ги направи много големи, което пък ще дойде в повече на моите гости, които все пак очакват още много кулинарни изненади.
  • Самото навиване на рулцата е много лесно. Намазвате средата на всяко парче шунка с руска салата и навивате.
  • Поставяте в чинията с ръбчето надолу, за да не се отваря.
  • Декорирането е въпрос на фантазия! Сигурна съм, че всички от Вас ще се справят много добре с декорацията, съобразена с продуктите, с които разполагате.



Изненадайте Вашите близки за празниците с нещо позабравено и различно.
Наздраве!


Коментари