КЛУБ САНДВИЧ


На гости ми е по-голямата дъщеря - Роси. Както всяка майка се бях подготвила за много готвене на различни вкуснотийки, които тя обича. Получи се обаче обратното. Заради моето хоби - Ухае на..., се наложи Роси да ми приготвя на мен Клуб - сандвичи, за да мога аз да запозная всички Вас с тези невероятно вкусни, американски сандвичи, които аз опитах за първи път преди 4 години, когато Роси ми ги приготви и от тогава много обичам. Опитът и познанията на Роси за Клуб - сандвич са натрупани в Американски ресторант в Берлин, където тя беше студентка за една година и така си помагаше финансово
 Така, че - Американски клуб - сандвичи, сервирани обаче в Берлин. 
Тези сандвичи могат да се приготвят за сериозна закуска, или пък за бърз обяд, или - за непретенциозна вечеря. Изборът е Ваш!





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


 Количеството продукти се определя и от броя на сандвичите, които се приготвят.

За един брой сандвич са нужни:

4 тънки лентички бекон
2 тънки филийки пуешко пушено филе
3 филии американски бял хляб за тостер /по-голям е на размер от нормалния тостер-хляб/
2 филийки домат
2 листа от зелена салата по Ваш избор
крема сирене за намазване
пържени, бланширани картофки за гарнитура
зеленчуци по избор за декорация
сосове по избор за картофките - майонезен сос, кетчуп, барбекю сос, ремуладе сос
1 с. л. олио


  • Загрявам олиото в тефлонов тиган и изпържвам за кратко тънките филийки беконче, или докато получат тъмно златист цвят.



  • Доматите нарязвам на тънки филийки.



  • Зелената салата измивам и подсушавам.



  • Изпичам филийките в тостер.



  • Трите изпечени филийки тостер - хляб намазвам с крема сирене. Крема сиренето може да се замени с майонеза или подправена извара.



  • Върху две от филийките подреждам зелена салата, а върху нея - доматена филийка. 
  • Подправям със сол.




  • Върху доматите слагам от изпържените бекончета.



  • Върху бекончетата подреждам пушеното филе от пуйка.
  • Подправям с черен пипер.



  • Подреждам така приготвените тостер-филийки една върху друга и отгоре похлупвам с третата тостер-филийка, която е само намазана с крема-сирене. Леко притискам с ръка. 
  • Старайте се беконът или пуешкото фили да не излизат от очертанията на филийката. Така се постига на външен вид перфектният Клуб - сандвич.

  • Фиксирам така готовите сандвичи с клечки за зъби в два от противоположните ъгли. 
  • С много остър нож разрязвам внимателно сандвичите по диагонал. Така се получават два трипластови, триъгълни сандвичи.





  • Сервирам в чинията двата триъгълни сандвича, а гарнитурата е задължително Pommes Frites - горещи пържени картофки и сосчета на вкус.



Добър апетит!

Коментари