ПИЛЕШКИ СЪРЧИЦА В МАСЛО


Винаги, когато попаднем на пилешки сърчица в магазина - купуваме. Няма начин да ги подминем! Те са си за нас деликатес и перфектното предястие. А пък приготвени в масло са просто "Ммммммммммм"!
Опитайте и Вие! 






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

500 гр. свежи пилешки сърчица /избягвайте замразените/
500 мл. пилешки бульон
1 дафинов лист
50 гр. краве масло
2 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
1 с. л. ситно нарязан пресен магданоз

  • Почиствам и оглеждам много добре сърчицата. Ако има някъде останала част от жлъчката - отделям я, защото после ще нагарча. Може да познаете по зеленото оцветяване на сърчицата. Там където видите зелено оцветяване - отделяте. 
  • Измивам много добре със студена вода.
  • В тенджерата под налягане сипвам сърчицата, бульона и дафиновия лист. Затварям тенджерата с капака.
  • Слагам на котлона на максимална степен. Когато тенджерата започне да шуми - намалявам на 1,5 степен от възможни 3 степени.
  • Варя сърчицата в тенджерата под налягане минимум 30 минути. Ако използвате нормална тенджера, варенето е хубаво да продължи поне 1 час. Така със сигурност сърчицата ще са много добре сварени.



  • Готовите сърчица прецеждам от бульона.



  • В тефлонов тиган загрявам маслото.



  • Пускам сърчицата в горещото масло за около 3 минути, като непрекъснато раздрусвам тигана, за да се обръщат сърчицата и да се пържат равномерно от всички страни. Може и да разбърквате с подходяща лопатка.



  • Посолявам, добавям черен пипер, смлените скилидки чесън и ситно нарязания магданоз.
  • Изключвам котлона и оставям за около 1 минута на горещия все още котлон. Тази една минута е достатъчна, за да се обединят всички аромати от подправките със сърчицата.



Сервирам пилешките сърчица горещи!


Коментари