НЕАПОЛИТАНСКА ПИЦА


На всички ни е известно, че вкусът на всяка пица идва от съчетаването на различните продукти, от които е направена.  Неаполитанската пица  при нас - в Германия е съчетание на хрупкаво тесто украсено с парченца домати,  гъби, зелен лук,  шпеков салам, маслини и моцарела. Подправката е риган.







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 1 БР. 

Тесто за пица  около 230 гр. за една пица
1 стрък пресен лук
5 - 6 пресни гъби - печурки
1 бр. моцарела
2 домата или 1/2 ч. ч. домати от консерва - белени и нарязани
няколко шайби шпеков салам - по Ваш вкус
1 скилидка чесеън
8 - 10 маслини
сол, едро смлян черен пипер
1 с. л. сух риган
2 с. л. олио

  • Разстилам тестото в тавичка за пица. Ако тестото е стояло в хладилника, е нужно да престои за около 15 мин. на стайна температура, за да се отпусне и по-лесно да се разточи на кръгла кора.
  • Набождам кората с вилица. Включвам фурната да загрее на 200 градуса.




  • Ако доматите са пресни, трябва първо да се попарят с вряла вода, за по-лесното им обелване. Нарязват се на много малки кубчета. Ако са от консерва е още по-лесно.  Към тях се добавят ситно нарязаната скилидка чесън, риганът, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се до смесване на продуктите. Пробвам на сол.
  • Гъбите измивам и нарязвам на филийки.
  • Пресният лук почиствам измивам и нарязвам на едро.
  • Моцарелата нарязвам на филийки.





  • Разпределям равномерно от подправените доматени парченца.




    • Зеленият лук, гъбите, шпековият салам и маслините /моите са зелени, защото са ми по-вкусни от черните маслини/ подреждам равномерно върху доматите.
    • Най-отгоре слагам кръгчетата моцарела.
    • Поръсвам с олиото и слагам пицата в горещата фурна да се пече за около 20 - 25 минути.



    Пицата сервирам гореща!


    Коментари