ПАНИРАНИ РИБНИ ФИЛЕТА


Много често, когато искам да разнообразя менюто и не разполагам с много свободно време, прибягвам до панираните рибни филенца. Приготвят се бързо и са много вкусни. А комбинирани с подходящата гарнитура - невероятно вкусни. Този път нашата рибна вечеря беше гарнирана с Баварска картофена салата.
Опитайте и Вие! Заслужава си!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

600 гр. филе от риба /аз приготвих филе от риба треска/
2 яйца
100 гр. брашно
100 гр. брашно за паниране или галета
сол и черен пипер на вкус
1 лимон
100 мл. олио

  • Рибните филета измивам и подсушавам с домакинска кърпа. Ако използвате замразени рибни филета е хубаво да се размразят първо бавно и на стайна температура. 
  • Подсушените филета подреждам в тавичка и поливам със сока на един лимон.
  • Посолявам на вкус и поръсвам с черен пипер.



  • Овалвам добре в брашно и изтупвам, за да изпадне излишното количество брашно.



  • Потапям в предварително разбитите яйца. Изцеждам филето от излишното яйце.



  • Потапям в галетата и отново изтупвам, за да изпадне излишното количество галета.



  • В подходящ тиган и на максимална степен на котлона, загрявам мазнината.
  • Пускам рибните филенца да се пържат и намалявам котлона на средна мощност на котлона. Ако температурата е много висока, ще изгори много бързо панировката.
  • В момента, в който се зачервят филенцата странично, това трае около 2 - 3 минути, обръщам  за да се изпържат и от другата страна. На рибата не й е нужно дълго време на пържене. За около 5 минути е готова. Но това преценявате Вие, според мощността на Вашия котлон.



Сервирам готовите панирани филета топли,  с резенчета лимон и Баварска картофена салата.


Чаша студено бяло вино е просто задължителна! Наздраве!

Коментари