МЪФИНИ ПЕПЕРУДКИ


Ето, че дойде време да използвам формата за мъфини. Backen, Desserts & Co. е книгата, от която взаимствах рецептата. Хареса ми комбинацията от маслен крем с аромат на лимон и лесната декорация на мъфините, които са с парченца шоколад. Много бързо и лесно за направа и много ефектен подарък, ако сте канени на гости.






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

125 гр. маргарин 
125 гр. захар
150 гр. брашно
1 1/2 ч. л. бакпулвер
2 яйца
2 с. л. какао
30 гр. черен шоколад

ЗА КРЕМА:

100 гр. краве масло
225 гр. пудра захар
1 с. л. сок от лимон
5 капки лимонова есенция

пудра захар за поръсване

Всички продукти измервах с мерителната каничка.

  • Всички продукти за тестото, без черния шоколад,  смесих в купата и разбих с миксера на максимална скорост докато се получи пухкав крем.
  • Шоколадът начупих на малки парченца и добавих към крема, но без да разбърквам с миксер.



  • Формата за мъфини не я мазах с мазнина, а само подредих във всяка формичка хартийка за мъфини.



  • Изсипах от сместта във всяка формичка, като количеството трябва да е около 2/3 от обема на формичката.



  • Загрях фурната предварително на 180 градуса и пекох мъфините 25 минути.
  • Готовите мъфини оставих да се охладят.
  • За да се получи хубав маслен крем, маслото трябва да е със стайна температура.
  • Разбих първо маслото с помощта на дървена лъжица до пухкавост.
  • Добавих пудрата захар, лимоновия сок и есенцията и разбих с миксер, докато се получи гладък и пухкав крем.



  • Когато мъфините изстинаха, с помощта на остро ножче и много внимателно, отделих капачето на всеки мъфин, точно над хартийката. Много внимателно е отделянето, защото капачето е ронливо.



  • Всяко капаче разделих на две отделни парченца.




  • Масления крем изсипах във шприц и шприцовах малко количество от крема върху всяко кексче.




  • Върху шприцования маслен крем, подредих половинките от капачетата така, че да наподобяват крилцата на пеперудата.



Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!




Коментари