БОНБОНИ СЪРЦЕ


Бях канена на рожден ден на моята колежка. Чудех се много какво да занеса като подарък. Тогава реших, че тя ще се зарадва най-много на нещо изработено от самата мен. Известно време преди това си бях купила едно списание Süße Kreationen, към което имаше подарък формата за направата на тези бонбони и кутията, в която да се опаковат. Всичко опира до формата. Самата изработка е много лесна. Разбира се направих и моята празнична питка и заедно с едно пролетно цвете се получиха хубави подаръци.





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 40 БР.:




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 40 БР.:

300 гр. черен шоколад
форма за бонбони

  • Начупвам шоколада на малки парчета и го разтопявам на водна баня. Котлонът ми е винаги на средна степен на мощност. Водата не бива да завира. Бъркам непрекъснато с дървена лъжица. Когато се разтопи и стане гладка маса, отделям на страна за минута две да поизстине.



  • Формата за бонбоните трябва да е чиста и добре подсушена. С помощта на две чаени лъжички, едната е за избутване на шоколада, запълвам всяко отделно сърчице. Не се безпокойте, ако количеството шоколад надвишава ръба на формата.





  • С помощта на нож или лопатка заглаждам горната част на бонбоните и така отстранявам излишния шоколад.




  • Оставям на хладно, не е нужно да е в хладилника, за минимум 30 минути. Аз изчаках поне час. 
  • След като преценя, че бонбоните са достатъчно стегнати, обръщам формата и с лек натиск, бонбоните излизат от гнездата.



  • С помощта на остър нож, почиствам краищата от излишния шоколад, ако има такъв.



  • Една част от бонбоните увивам в станиолче, за по-голям ефект.



  • Аранжирам в кутия за бонбони, или пък в подходящ съд за поднасяне. Въпрос на фантазия.



Бързо и лесно. Опитайте! Могат да се получат във всяка форма за бонбони или пък форма за лед!


Коментари