КРЕМ СУПА ОТ ТИКВИЧКИ


Днес направих една вкусна и лесна крем супа от тиквички. По този начин се научих да я приготвям тук - в Германия. Моята позната  Валбурга ми помогна много да опозная немската кухня. А пък това, че тиквичките са с тъмно зелена кора вече го преодолях. Вкусът им е почти като нашите.








НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

3  бр. млади тиквички
1 глава кромид лук
3 скилидки чесън
50 гр. краве масло
500 мл. бульон по избор - телешки, пилешки или зеленчуков
черен пипер и сол на вкус
400 мл. течна сметана за готвене

За крутоните:

4 филийки за тост
1 с. л. ситно нарязан копър
50 гр. краве масло

или

2 сварени яйца - нарязани на ситно
1 ч. л. ситно нарязан копър

или

бекон, нарязан на малки кубчета и изпържен в 1 с. л. олио



  • Обелвам и нарязвам на ситно лука и чесъна. 
  • Загрявам маслото в тенджерка и задушавам до омекване лукът и чесъна.
  • От самото начало до самата готовност на супата котлонът ми е включен на 2 степен от възможни 3. 



  • Измивам и нарязвам тиквичките, заедно с кората, на кубчета с размер 1,5 - 2 см.
  • Добавям към лучената смес и задушавам около 10 мин, колкото да омекнат.



  • Добавям бульона и черен пипер и варя около 15 мин.



  • С помощта на пасатор пюрирам супата.



  • Добавям сметаната към пюрираната супа и варя още 5 - 6 минути като почти непрекъснато разбърквам. 
  • Пробвам на сол и ако е нужно - добавям.



  • Препичам филийките  хляб на тостер и нарязвам на кубчета.



  • Загрявам маслото и пускам крутоните да се зачервят от всички страни. Поръсвам със ситно нарязан копър и веднага отделям от котлона, за да не изгори подправката. 


  • И за бекончетата загрявам мазнината и ги добавям. Изпържвам до зачервяване.




Сервирам крем супата гореща, а крутоните и другите прибавки всеки добавя сам по свое желание!


Добър апетит!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!




Коментари