ШНИЦЕЛ С АСПЕРЖИ И ХОЛАНДСКИ СОС


Ето, че отново е време за аспержи. Вече навсякъде в Германия могат да се закупят пресни аспержи, произведени в Германия. Във всеки ресторант може да се поръча ястие с пресни аспержи и масовото ядене на аспержи започна. Както и в предишна публикация писах тази еуфория по ядене на аспержи неможе да подмине и нас, които живеем тук. Днес ще Ви запозная с най-поръчвания шницел в нашия ресторант по това време - Шницел с аспержи и холандски сос. Като порцията в ресторанта е от два шницела, гарнитура и салата. Но ние не бихме могли да изядем това огромно количество и затова аз приготвям само един шницел и то без гарнитура.




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:


 2  бр. Шницел по виенски
150 гр. или 6 бр. аспержи
1 опаковка Холандски сос
4 тънки филийки кашкавал Гауда
2 с. л. прясно мляко
1/2 ч. л. настъргано индийско орехче


  • Винаги започвам с аспержите. 


  • Измивам аспержите и ги обелвам, с помощта на белачката за краставици.
  • По принцип от обелките се приготвя тук супа, но аз досега не съм правила.



  • След това отрязвам около 2 см. от дебелата част на аспержите. Тъй като тази част е доста твърда и трудно се сварява.



  • В тенджерка с подсолена вода, пускам аспержите, добавям 2 с. л. прясно мляко и на слаб огън варя около 10 мин. 
  • Готовността на аспержите проверявам с вилица. Когато са поомекнали - готови са.



  • След като азпержите са сварени ги оцеждам от водата и подготвям шницелите. За това можете да прочетете във предишна моя публикация Шницел по виенски.
  • Холандският сос приготвям според указанията на опаковката като му добавям 1/2 ч. л. настъргано индийско орехче.



  • Включвам фурната на 200 градуса и само на горен реотан да загрее.
  • В чинията, в която ще сервирам, поставям първо шницела.



  • Подреждам отгоре 3 бр. от аспержите.



  • Заливам всичко със холандски сос.



  • Покривам отгоре с две парчета от кашкавала.



  • Слагам чинията в предварително загрятата фурна и запичам, докато кашкавалът омекне и леко се запече.
  • Сервирам ястието горещо с гарнитура и салата по желание.



Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!

Коментари