ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ СЪС СИРЕНЕ, ЗАВИТИ В МНОГОЛИСТНО ТЕСТО


Днес Ви предлагам да опитате тези чушки в тесто. Това беше нещо ново за мен. Идеята дойде от Emis Food Blog. Тук намирам много интересни и вкусни рецепти. Тези чушки са подходящи както за основно ястие, така и за предястие. Може да ги приготвите и когато ще имате малко повече гости. Не отнемат и много време.






Необходими продукти:

5 бр. зелени или червени прави чушки
1-2 с. л. олио
100 гр. краве или овче сирене
300 гр. многолистно тесто Blätterteig
1 жълтък
1 с. л. ким

  • Измивам чушките и с помощта на остро ножче правя разрез по дължина, за да извадя и почистя лесно от семето, но да останат дръжките.



  • Изсипвам олиото в тефлоново тиганче и на средна температура на котлона изпържвам чушките от всички страни до тъмно-златисто. Започвам пърженето винаги от отрязаната страна, за да не се събере много течност в чушките, която после пръска страшно много при обръщането им. 



  • Оставям изпържените чушки настрана, за да поизстинат. През това време си включвам фурната на 190 градуса да загрее.



  • Натрошавам сиренето на ситно.



  • Разделям тестото по дължина на пет равни по ширина ленти.



  • Напълвам чушките със сиренето.



  • Завивам всяка чушки с лента от тесто, като започвам от страната при дръжката. Когато завивам с лентата се старая краищата да се застъпват малко.



  • Подреждам чушките в тава, покрита с хартия за печене.



  • Намазвам с разбит жълтък.



  • Поръсвам обилно с ким.



  • Пека на 190 градуса,  в предварително загрятата фурна около 25 мин. докато добият златист цвят.



Сервират се и топли, и студени.


Добър апетит!


Коментари