ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С ЯЙЦА И СИРЕНЕ


Както винаги, когато Динко е командировка, аз не готвя или пък ако готвя то това са ястия без месо. Така хем си доставям удоволствие от готвенето, хем си хапвам безмесни ястия или салати. И... отворих хладилника и според това, което открих вътре се досетих за тези позабравени чушки с яйца и сирене. Чушките, с които аз разполагах са купени тук - в Германия и са с дължина 25 см. Доста големички. Така, че само две бяха достатъчни да бъдат сготвени и имах храна за доста време.




Необходими продукти:

500 гр. зелени или червени прави чушки 
300 гр. краве сирене
3 яйца
100 мл. сметана за готвене /може да се замени с прясно мляко/
1/2 глава кромид лук
1/2 кубче бульон
черен пипер на вкус
магданоз - пресен или сушен, нарязан на ситно
1 с. л. брашно
50 гр. разтопено масло

  • Почиствам чушките от дръжките и семето и измивам.

  • В подходяща купичка разбивам трите яйца и добавям към тях натрошеното с пръсти сирене.

  • Нарязвам лука на много ситно и го добавям към яйчената смес, заедно с натрошеното кубче бульон. Винаги внимавайте като добавяте бульон, защото е доста солен. Ако и сиренето е солено, тогава ще стане невъможно ястието за консумация. Аз пробвам винаги, а и тук си купуваме гръцко сирене, което не е въобще солено.

  • Добавям към сместта сметаната, маслото и  ситно нарязания магданоз.

  • С помощта на чаена лъжичка напълвам плътно чушките, като избирам по-едрото от сместта.

  • Топя отвора на всяка чушка в брашното, а остатъка от брашното добавям към рядката част на останалата от пълненето смес и разбърквам хубаво.
  • Подреждам чушките в подходяща тавичка и заливам с останалата по-рядка част от сместта с яйца и сирене.

  • Печенето на чушките е около 50 мин на 200 градуса във фурната.
  • Сервирам чушките със зелена салата и соса, който се получава при печенето от рядката част на плънката.

Добър апетит!











Коментари