ЛЕСНИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ


Любимата ни майка и баба - Руска е специалист точно на тези пържоли и това е желанието на всеки, когато имаме голям семеен празник или пък се събираме по повод, че някой след дълго отсъствие се е завърнал в България. Затова те си остават запазена марка на баба Руска. Приготвянето им отнема много малко време, но винаги имат невероятен вкус. 





Необходими продукти:
4 бр.  свински пържоли /може да замените с месо по избор/
500 гр. свежи печурки
1 ч.ч. вода
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

  • Осолявам и поръсвам с черен пипер вратните пържоли.
  • Подреждам в подходяща по размер тенджерка от огнеупорно стъкло /йенска/

  • Измивам, почиствам и нарязвам на филийки печурките.
  • Покривам с тях пържолите.
  • Заливам с олиото и водата.
  • Похлупвам с капак.

  • Слагам в студена фурна и пека не по-малко от час и половина.
  • Не се налага да ги бъркам или да доливам вода. 
  • Сервирам с подходяща гарнитура като например картофи на фурна.

Опитайте! Ще останете доволни!

Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!











Коментари