ЧЕРЕШОВИ ТОПЧЕТА





Необходими продукти:

500 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
250 гр. маргарин
150 гр. захар
щипка сол
2 яйца
200 гр. бял шоколад
150 гр. захаросани /коктейлни череши/ или Belegkirschen
2 с.л. олио

  • В подходяща купа смесвам брашното, бакпулвера, маргарина, захарта, щипката сол и яйцата. Меся с ръце.

  • Оформям с ръце приблизително 50 топчета с размер около 3 см. в диаметър.

  • Оставям готовите топчета на студено, покрити с кърпа за около 1 час.

  • През това време начуквам шоколада на ситно и смесвам с черешите.


  • Загрявам фурната на 180 градуса.
  • Всяка топка разрязвам с нож на две. Слагам в едната половина една черешка и част от шоколада. Покривам със втората половина и оформям на хубаво топче.


  • Подреждам топченцата в тава, постлана с хартия за печене. Пека около 20 - 25 минути.

  • Оставям в тавата до изстиване.
  • Остатъка от шоколада заливам с 2 с.л. олио и разтопявам на водна баня.
  • Приготвям си фунийка от хартия за печене и с помощта й украсявам топченцата.


Весели празници!



Коментари