ПЪЛНЕНИ РИБНИ ФИЛЕТА - Gefüllte Fischfilets



Вече знаете, че аз работя в ресторант и винаги петък, събота и неделя съм на работа. Това са и дните, в които аз въобще нямам време да готвя. Тогава зад печката застава Динчето и естествено менюто се състои основно от свинско месо в различни варианти - на скара, на фурна и т. н. И ето, че в първия ми почивен ден - понеделник, се опитвам да разнообразя менюто с риба. Обожавам риба и всякакви морски дарове. И всеки път опитвам нещо различно, като днес например - Пълнени рибни филета. Филетата, които купих са от риба Треска.


Необходими продукти:

100 гр. пушен бекон
4 средно големи мариновани краставички
1 глава кромид лук
50 гр. настърган пармезан или Гауда
600 гр. филе от треска Seelachs
сол и черен пипер на вкус
4 с. л. горчица
4 с. л. доматено пюре
2 с. л. олио
200 мл. кондензирано мляко
1 ч. л. инстантен бульон
200 гр. дълъг ориз  Langkornreis
пресен копър
клечки за зъби

  • Нарязвам пушения бекон, киселите краставички, кромидия лук на малки кубчета.
  • Включвам фурната на 180 градуса, за да загрее предварително.



  • Рибните филета ги измивам и подсушавам. 
  • Поръсвам ги със сол и черен пипер.
  • Намазвам филетата със горчица и доматено пюре.

  • Загрявам 1 с. л. олио в подходящ тиган и изпържвам за около 2 - 3 мин бекона.
  • Добавям лука и също запържвам, но само до омекването му.
  • Тогава добавям и киселите краставички.
  • По 1 с. л. от тази смес разпределям върху рибните филета.

  • Навивам филетата на рулца и защипвам краищата им с помощта на клечки за зъби.
  • Намазвам подходяща тавичка с останалата част от олиото.
  • Подреждам рулцата, със защипаните краища надолу.
  • Разбърквам кондензираното мляко с 1 ч. л. инстантен бульон и малко черен пипер на вкус.
  • Поливам с млякото рибните рулца.
  • Поръсвам отгоре с останалата част от сместта, с която пълних филенцата.
  • Най-накрая поръсвам с настъргания пармезан или настъргания кашкавал Гауда.

  • Слагам тавичката в предварително загрятата фурна и печа около 40 мин.
  • През това време сварявам ориза в подсолена вода. Количеството вода зависи от вида ориз, който използвам. Винаги чета опаковката.
  • Пресният копър нарязвам на ситно.
  • Разпределям в чинии рулцата от риба, гарнирам с ориз, поливам със соса от рулцата и поръсвам с пресен копър.








Коментари