ВАРЕН КАРТОФ, ШНИЦЕЛ И СОС СЪС СИРЕНА


 Днес ще ви запозная с едно ястие, което за първи път опитах в един немски ресторант виж тук. Останах очарована и затова опитах сама да го приготвя. Получи се вкусно. Опитайте и вие!



Необходими продукти за 4 порции:

4 големи пресни картофа
4 бр. шницел по Виенски виж тук
сос с четири вида сирена виж тук
ситно нарязан магданоз за гарниране


  • Измивам много хубаво картофите с обелките /когато са пресни се консумират с обелките/  и ги сварявам за 20 мин. в подходяща тенджера. 





  • Готовите шницели по Виенски ги нарязвам на лентички
  • В подходяща чиния слагам един картоф, лентички от един шницел и заливам със сос с четири вида сирена.
  • Поръсвам със пересен магданоз.
  • Ястието се сервира топло.




Приятен апетит!

Коментари