ПАНИРАНИ МЕДАЛЬОНИ ОТ СЬОМГА

Едно от любимите ми яденета е рибата. Обожавам я! И най-вече сьомгата. Това, което днес ви показвам са медальони от сьомга. Купих ги замразени от магазин в Люксембург. Тук рибата ми се вижда скъпичка. В България си намирах риба и в Централните хали, и в Пикадили, и в Метро на щандовете за свежа риба на по-достъпни цени. А тук се задоволявам със замразена, защото свежата ми е скъпичка. За тези два медальона от сьомга платих 2,20 Евро.







Аз ги приготвих панирани. Което е много бързо и лесно.



Необходими продукти:

2 бр. медальони от сьомга /филе от сьомга/ около 150 гр. всеки
1 бр. яйце
5 с. л. брашно за паниране /галета/
сол и черен пипер на вкус
3 с.л. олио

  • Яйцето се разбива много добре
  • Медальоните се овкусяват със сол и черен пипер
  • Потопяват се първо в яйцето от всички страни, а после в галетата
  • В тефлонов тиган се загрява олиото на най-висока степен, а точно преди панирането котлонът се намалява на средна степен. Изпържват се медальоните от всяка страна. На рибата не й е необходимо дълго пържене. Горе - долу по 5 мин. на всяка страна.









Готовите медальони сервирам с резенче лимон и гарнитура по избор. Препоръчвам ви "Пресни картофи с копър и чесън"  или "Гретен от картофи и спанак"  вижте тук



Добър апетит!

Коментари