ОМЛЕТ СЪС СВИНСКО МЕСО



Това е снимка на рододендронът, който се намира в нашия двор. Много интересен храст. През цялата зима беше със зелени листа и пъпки на цветове, които сега са цъфнали и накичили целия краст. Невероятно красиво!



А колкото до омлета, това е нова рецепта за мен. Аз познавам класическия омлет, за който ще ви напиша рецептата по-нататък. Този омлет го прочетох в най-купуваното от мен списание за рецепти http://rezepte-pur.lecker.de/, просто защото ми е най-достъпно като цена.





Необходими продукти:

300 гр. свинско филе
1 средно голяма глава лук
1 средно голяма червена чушка
100 гр. пресни гъби /или от консерва/
1-2 скилидки чесън
2 с. л. олио
сол, черен пипер 
100 гр. грах /замразен или от консерва/
магданоз за гарниране
6 яйца

  • Месото се измива, подсушава, начуква и нарязва на тънки лентички. Лукът се обелва и нарязва на малки кубчета. Чушката се почиства от семената, измива и се нарязва на малки кубчета. Гъбите, ако са пресни се измиват и нарязват на тънки филийки. Ако са от консерва само се отцеждат от течността. Скилидките чесън се обелват и нарязват на малки кубчета.







  • Дъното на тефлоновия тиган е с размер на най-голямата плоча котлон на моята печка, дълбок е около 5 см и е с диаметър около 24 см. Задължително ви е нужен капак.
  • Загрявам олиото в тигана на 3 степен /най-високата на моята печка/. Добавям месото и го пържа под капак, докато течността изври и месото започне да придобива тъмен цвят. Внимавайте все пак да не прегори, защото после е твърдо за ядене.
  • Изваждам месото и в същата мазнина изпържвам първо гъбите, ако са пресни. Ако са от буркан започвам с чушката и лукът, чесънът и тогава добавям гъбите. Оставям около 2 с. л. от чушките настрана,  за украса после.
  • Връщам месото обратно в тигана. Разбърквам хубаво сместта и овкусявам със сол и черен пипер. Задължително пробвам дали месото е добре сготвено.
  • Добавям грахът, който също е изцеден от течността.
  • Яйцата се разбиват хубаво, заедно с 4 с.л. вода.
  • Заливам с яйцата сместта от месо и зеленчуци, покривам с капака и оставям на средна степен на котлона омлета да се пържи около 15-20 мин. 




Сервирам омлета нарязан на парчета, поръсен с остатъка от чушката и гарнирам със магданоз.




Приятен апетит!

Коментари